Eşcinsellik ve Askerlik


Türkiye'de yasalar gereği aleni eşcinsel olan erkekler askerlik yapamıyor. Bunun için askerlik kurumunun bazı tetkikleri sonucunda bir rapor almanız gerekiyor. Fakat bu raporu almak için katledilen prosedür maalesef muhatap olduğunuz kişilere bağlı olarak karmaşık bir hal alıyor, yani standart bir uygulama neredeyse yok. Örneğin oldukça feminen bir eşcinsel ya da bir Travesti çok daha kolay rapor alabilirken, doktorların kafasındaki eşcinsel imajına uygun olmayan daha az kadınsı eşcinselleri daha karmaşık ve zor bir yol bekliyor. Hatta sistem bazen aleni eşcinsel kimliğe sahip arkadaşlarımızı da askere alıp heteroseksüel davranış ve kurallara uymaya zorlayabiliyor.

Aşağıda askerlik kurumunun yasal prosedürü çerçevesinde karşılaşabileceğiniz durumları özetlemeye çalışacağız. Fakat yine de hiçbir şey kesin, net ve değişmez değil.

A) Eşcinselsiniz ve askerlik hizmetinizi yapmak isterseniz

Askere alınma sürecinde eşcinsel olduğunuzu söyleseniz veya belli etseniz dahi genellikle problem yaşamıyorsunuz. Çünkü eşcinsel olduğunuzu kanıtlamadığınız veya kanıtlayamadığınız sürece eşcinsel olarak kabul edilmiyorsunuz.

Askerlik süresince eşcinsel olduğunuz öğrenilse dahi pasif ilişki sırasında yakalanmadığınız sürece askerlikten men cezası almazsınız. Fakat aşağılanma, taciz, dayak ve dışlanma ile yüzyüze gelme ihtimaliniz yüksek olduğundan çok zor anlar yaşama ihtimaliniz de var. En kolayı ise gizlenmek veya sadece çok güvendiğiniz dostlarınıza açılmak.
B) Askerliğe başladıktan sonra rapor almak isterseniz

Yine durumunuzu kanıtlamadığınız sürece hastaneye sevk alma şansınız düşük. Hastaneye sevk alsanız dahi, eğer fiili livata muayenesi sonucunda pasif ilişki kurmamış olduğunuzu görürlerse çürük almak isteseniz bile çok zor, sadece hava değişimi alabilirsiniz. Bunun yanısıra kanıt olarak, sizi pasif ilişki sırasında gösteren bir fotoğraf istenebilir. Ya da pasif ilişki sırasında yakalanmanız gerekir ki bunu tavsiye etmeyiz, dayak yeme ihtimaliniz var. Böyle bir pozisyonda yakalanma durumunda aktif olan taraf mahkemeye çıkıp ceza alıyor ve askere geri dönüyor. Pasif olan tarafın ise en yakın askeri hastaneye sevk edilerek en az bir kaç gün psikiyatri kliniğinde yatması gerekebilir. Bu aşamada bazı psikiyatrik testlerden geçmeniz gerekecek ve büyük bir ihtimalle raporunuzu alacaksınız.

Eğer askere giderken oradan rapor alma ihtimalini düşünerek yanınıza kanıt bir fotoğraf getirmek istiyorsanız, ilk girişte ve sonralarında üzerinizin, çantalarınızın ve dolaplarınızın aranacağını da hesaba katmanızı tavsiye ediyoruz.
C) Askere gitmeden önce rapor almak isterseniz

Bunun zorluk derecesi gidilen hastahaneye, getirdiğiniz kanıtlara ve sizin feminen olma durumunuza göre değişebilir. Bu yüzden;
Mutlaka " askere sevk kağıdınızı - sülüs - " almadan önce askerlik şubesine durumunuzu açıklayın ve askeri bir hastahaneye sevk isteyin.

Hastahanede ilk konuştuğunuz kişiye eşcinsel olduğunuzu söylemek zorunda değilsiniz, psikolojik bir rahatsızlığınız olduğunu ve bir psikiyatri ile görüşmek istediğinizi söyleyin.

Sizden, sizi pasif ilişki sırasında gösteren bir fotoğraf ve/veya anal muayene isteyebilirler. Anal muayenenin hangi sonuca ne şekilde ulaşıldığı konusunda ise sağlıklı bir bilgiye sahip değiliz.

Bundan sonraki prosedür iki farklı şekilde devam edebilir;

a) Bir ihtimal psikiyatri servisinde birkaç gün yatmanız istenebilir. Bunun sonucunda kurula çıkarsınız ve duruma göre rapor alırsınız. Bu kurul bir takım rütbeli askerlerden, psikiyatrilerden vs. oluşabilir ve size eşcinselliğiniz ile ilgili bazı sorular da sorulabilir.

b) Durumunuza göre ya 1- Doğrudan raporunuzu alabilir, veya 2- askerliğiniz tecil edilir, tecil edildiğinde ise üst üste iki yıl birer kez (durumunuzda bir değişiklik olup olmadığını görmek amacı ile) kontrole gelmeniz istenebilir. Son kontrolde daha önce yatmamış iseniz bir askeri psikiyatri kliniğinde ( muhtemelen Ankara Gata'da ) en az birkaç gün yatma ihtimaliniz yüksek. Kurula çıkar ve durumunuza göre büyük bir ihtimalle raporunuzu alırsınız.

NOTLAR:
Fotoğraf çekmek için en pratik yol 3. kişiye ihtiyaç bırakmayan otomatik, kurmalı polaroid makinalar, fiyatları ise oldukça makul.

Verdiğiniz kanıt fotoğraf, raporu aldığınız hastanede kalır ve dışarıya çıkartılması yasaktır.

Psikiyatri kliniğine yatmanız istenirse farklı sorunları olan diğer birçok psikiyatri hastası ile birlikte ve eşit şartlarda kalacağınızı bilmenizde fayda var.

Tecrübelerimize dayanarak feminen gaylerin daha rahat rapor aldıklarını söyleyebiliriz.

Raporunuzda " Psikoseksüel Bozukluk ( Homoseksüelite ), Askerliğe elverişli değildir " ibaresi bulunacak. Bu raporu askerlik şubesine veriyorsunuz ve karşılığında sadece askerliğe elverişli değildir yazan ikinci bir rapor alıyorsunuz, bu raporda eşcinselliğinizden bahsedilmiyor.

Eşcinsel olarak çürük raporu aldıktan sonra bir kamu kurumunda iş müracaatında bulunur iseniz bu kurum sizden askerlik durumunuzu gösteren bir rapor isteyebilir, rapor üzerinde eşcinsellik ile ilgili bir ibare olmamasına rağmen hangi maddeye istinaden rapor almış olduğunuz belirtilmektedir, sizi işe alacak olan yetkili kişinin bu maddenin içeriğini öğrenme ihtimali olduğunu düşünmekteyiz.. Bu konuda bilgi askeri hastaneler aranarak alınacak.

1 yorum:

Seksapel on 18 Nisan 2009 19:47 dedi ki...

Askerlik konusunda sizinde yaşadığınız eşcinsellik ile ilgili tecrübeler varsa yorum göndererek sayfa üzeriden paylaşabilirsiniz..

 

Eşcinseller Copyright © 2009 Flower Garden is Designed by Ipietoon for Tadpole's Notez Flower Image by

eş değiştirme seks partner gay partner Sohbet Chat