Türk Eşcinsel Kültürü


Eşcinselliği kabul eden ülkeler içinde etmeyen ülkeler içinde toplumsal bir olgudur. İnsanı işaret eden bu olgu, hem tümdengelim hemde tümevarım yöntemleri ile ele alınarak toplumsal analizi iyi yapılmalıdır. Elbette toplumsal analiz için bu kadarı yeterli değildir. O topluma ait kültürel özellikleri ve toplumsal yapıyıda iyi incelemek gerekmektedir. Her ülkede buna benzer araştırma ve makaleler görmek mümkün. Türk toplumunda eşcinsellik kavramı hala bazı kesimlerce kabul edilmemekte, bir kısım tarafından umursanmamakta fakat azımsanmayacak bir insan topluluğu tarafından tamamen özgürce yaşanması gerektiği düşünülmektedir. İşte bu bilgiler çerçevesinde Türk eşcinsel kültürünü yorumluyoruz.

Escinsel kültürü nedir? Bu basligi okudugunuzda sanirim bicok sorular akliniza gelmistir. Escinsel kültürü sadece escinsel olan ve belli basli sebeplerle iliskide olan bir kitlenin ortaya cikardigi gecici bir yasam tarzimidir? Yoksa kalici bir olaymidir.`? Türkiyedeki Escinsel Kültürü oldugu gibi Avrupali Türk Escinsellerin kendine özgü "escinsel kültürü" varmidir?

Tabi önce Türkiyedeki yasayan escinsellerin yasam tarzina bakmamiz gerekir.

Escsinel kültürü escinsel bireyler icin oldugu kadar escinsel dostlari icinde gecerlidir diye düsünüyorum. Escinsel kültürü dünyada farkliliklar göstermektedir örnegin hindistanda travesti ve transexküeller bireyleri ilahi bir mit olarak görürler ve tanir olduklarina inanilir, onlari beslerler, yedirirler iciirirler ve hediyeler verirler. Birde hindistanda gay yada lezbinelere seytanin ortagi gözüyle bakilan yerler vardir. Latin amerikada escinseller escinselligin sinifsal bir durum orldugunu düsünü genel itibariyle sol gruplarla örgütlenirler. Yani tr-dede olay farkli degil, tr-de sol gruplar sahip cikiyor gay-ve lezbiyenlere.

Türk eşcinsel kültürünü tarihsel olarak olusturan belli basli olaylar ardir örnegin türkiyede kimse eger gay isen kadin gibi olmalisin demez ama bir cok gay günlük davranislarinda kadin gibi davranmaktadir. Kadinliga kenetlenmis olan duygusallik kibarlik masumluk davranislarini göstermkdedirler.Aslinda bu kadinin toplumdaki yeriyle alakadardir yani toplumda kadin seste altdadir, kadin evinde oturur, kadin asagiliktir, ata erkil düsünce türk escinselleirni etkilemistir ve esciinsel oldugunun göstergesi kadin gibi davranmaktir. Ben sahsen bu davranislari ve ananeleri artik asmaliyiz diye düsünsemde toplumda escinsel oldugunu belirlemek icin malesef illede kadinsi bir davranis sergilemeniz gerekmektedir. Ya kadin gibi konusacaksiniz ya kadinsi bir yürüyüs yada hareket göstereceksiniz. Türk escinsel kültürünün en önemli parcasi kulladilan kendine ait dilleridir. Bu baska ülkelerde yok gibi. sadece türkiyedeki escinsellere özgü bir davranis olmali, kendi aralarinda iletisim kurabilmek icin kendilerine bir dil gelistirmisler. bunu sadece kendi gibi olanlar ve onlarin dostlari anliyorlar.

Birde türkiyedeki escinsel kültürünün en güzel yönlerindne biri, okadar cok sorunlari olmasina ragmen heran eglenceden eglenmeden yanadirlar. Tüm dertlerini bir kenara atip, göbek atmayi eglenmeyi cok severler...

Avrupadaki escinsel kültürü. türkiyedekine göre daha farklilik gösteriyor. Avrupada yasayanlarin Türkiyedekiler gibi fazla ekonomik sorunlari olmadigindan daha rahat hareket edebiliyor. Ama yinede Türk toplumunun gelenek ve görenekleri cercevesinde kendilerini dislanmis, hissedenlerde gözlemlenmektedir.

Avrupadaki Türk Eşcinsel Kültürü cok yeni oldugundan ve heran gelismekte olusundan , tam rayina oturmamistir. Hem alman escinsel kültüründen hemde türkiyedeki escinsel kültüründen alintilarla gelismektedir. Tipik bir göcmen sorunu yasayan Türkiye kökenli escinseller her iki kültürden aldigi tarzlarin icinde kendi tarzini daha tam yaratmamislardir. Daha bircok gözlmellemelere ve arastirmalara acik olan Avrupa Türk Escinsel Kültürü zamanla kendini gösterecektir.


Kaynak: cesitli escinsel sitelerinden alinarak yorumlanmistir

0 yorum:

 

Eşcinseller Copyright © 2009 Flower Garden is Designed by Ipietoon for Tadpole's Notez Flower Image by

eş değiştirme seks partner gay partner Sohbet Chat